January 29, 2015

Anak : 1 tahun 7 bulan

Assalammualaikum..

entry terlambat sbb mcm2 hal lately nih..haihh..akan di ceritakan satu persatu ok..

first thing first..12 January 2015 baby manja genap 1 tahun 7 bulan and yesss still fully breastfeed..yeayyy...alhamdullilah..walaupon hakikatnye stok hanya cukup-cukup makan tapi tu lah namenye rezeki..

1 tahun 7 bulan akhirnyaaa pandai dah panggil MAMI..yessss..selama ni die panggil MAMA..skang ni pantang..asik asik MAMI MAMI MAmiiiiiiiii..kalau buat2 tak dengar die akan jerit mamiiiiiiiiiiii sambil pejam mata dahi berkerut..haha..

1 tahun 7 bulan..membebel memang tip top..alhamdullilah tak pelat..tapi biasalah bebudak..ade la sipi2 terpelat..haha..so far ok lah..perkembangan bagus..kalau time ambik waktu petang die tak nampak papa bende pertama die ckp "papa ane?" pas tu die akan tanye seluruh ahli keluarga yg lain..atehhh(mateh)..imaaa(acik ima)..naaa (qairina)..alaaa(aleeya)..haaa jenuh nak jawab satu satu..nampak..mcm guru besar buat spot check kan..kahkah

paling best..bila tanya kat die "ni sape" (merujuk kepada diri dia) dia akan jawab "shasha" (bergulung lidah nak sebut nama sendiri) amboi..anak mak nama glamer, shasha ok..hahaha

12 Jan di ikea..kosongggggggg ok
org daftar anak sekolah..aku daftar masuk ikea..haha

harta dunia akhirat

kalau jalan mesti nak aserim

celebrate dgn pavlova pembelian kak lindaaa
sedapppp dap dap

"adik" kesayangan die

bile dah besar mesti nak bawak beg..pas tu bawak "adik" jalan..ppffftttt

mami mami peaceee



No comments:

Post a Comment