August 29, 2011

Raya Tahun ini

hari ni merupakan hari terakhir kita berpuasa & esok insyaallah kita semua akan berya..yeayyyyy...seronok kan..mesti ramai yg dah siap sedia nak balik kampung..dan mesti jugak ade yg dah sampai kampung kan..tak kisah janji korang semua selamat sampai...

Raya tahun ni raya pertama sebagai tunangan org..tp stil kat umah masing-masing..heeee..Mr Tunang dah balik ke Perlis ari ahad hari tu..dan aku masih lagi disini..raya kat KL je...insyaallah next year la baru ke Perlis..baru la tau mcm mane perasaan org lain redah jem nak balik kampung kan....

Raya tahun ni kami sekeluarga memilih tema MERAH..mcm RED WORRIOR pulak kan..hihi...ya kami sekeluarga memilih tema ni sbb mcm semua kaler dah penah pakai..sampaikan Mr.Tunang pon pakai merah..hehe..tp tu la kami raya asing2..jauh pulak tu..mcm mane nak sedondon hari raya pertama kan..tak pe la raya kan sebulan..hehee

Raya tahun ni alhamdullilah ade rezeki lebih sikit..so aku dapat la ape yg aku nak...aiseh..berbaloi-baloi wa cakap lu walaupon harga dah makin naik naik & naik..alhamdullilah...

Raya tahun ni aku asal nye memang tak de mood sangat nak shopping..sbb pikirkan hari kawen makin dekat..checklist banyak lagi tak potong...hehe..tp tu la kan..kalau dah kaki shopping tu tak ke mane...dalam tak nak beli ape2 tu aku ade 4 helai baju kurung... 3 pasang seluar jeans...2 helai maxi skirt...blouse, tshirt tak kire..hanya kasut je yg tak de sbb kasut raye taun lepas tak pakai lagi..muahahahaha...

Raya tahun ni bukan je aku banyak shoping barang sendiri..tp aku jugak bayak gile beli kueh raya..tah kenapa taun ni la rasenye aku beli kueh raya paling bayank..aku ade blueberry cheese tart (yg confirm sedap)..kueh sempreeeetttt...kueh gunting..beraneka kerepek...hahahaa



Raya tahun ni merupakan raya yg pertama kami ade anak buah perempuan..hehehe...sangat syiok ade si kecil Raja Nur Aleeya...umur die dah 10 bulan..makin bulat makin cerdik...jgn tak tau Aleeya pon shopping sakan jugak taun ni kalah acik-acik die..hehehe..tak sabar nak tengok Aleeya pakai baju kurung raya pertama..harus la kiutttt...


Raya tahun ni merupakan tahun pertama sy berblog..hehe..so SELAMAT HARI RAYA!!!!


pssttt..nat kate----->lepas raya sebok pulak pasal kawen...(tujuh puluh empat hari lagi)

1 comment:

  1. salam hr raya..maaf zahir n batin ye :)

    ReplyDelete