April 28, 2013

7 months and counting

Halooo...yaaa aku sudah memasuki trimester ke 3..phewwww...alhamdullilah..mcm2 ragam aku dah tempuh..dari trimester pertama yg LEMBIK..memasuki trimester ke 2 yg suam2 kuku hingga lah ke trimester ke 3 yg gagah..hahahaha...ya aku akui time pregnant nih aku sangat 'mengada' dgn husben aku..haishhh nasib lah beliau nak layan aku kan..ohhh sayang lah kate kan..kikiki..

bila dah 7 bulan ni org akan bertanya kan gender si anak..hmmm..ya kami bukan la parents-to-be yg tak nak ambik tau..yg nakkan suprise..no no no..kami adalah parents-to-be yg sangat excited utk tahu cik bunga ke cik hero..and yes kami dah tahu..hahahaha..hmmm tapi nanti lah aku beritahu yek..yg pasti kami tak kisah pon boy or gurl as long as baby sihat & kuat..

bila dah 7 bulan ni mule la sebok nak hunting for baby stuff..hahaha..poyo kan padahal mase 5 bulan dulu dah beli sikit2..yr lah aku mulakan awal..tu pon bukan beli yg besar2..just beli baju2 je..now kalau shopping dah tak pandang kat tempat baju dah *kok ye lah* sbb baju dah banyak..and ade jugak kakak aku bg baju anak2 die dulu..elok lagi masih boleh pakai..so kite recycle lah..jimat kan..ohhh bukan aku kedekut..ye lah org kate kalau anak first semua nak baru kan..tapi for me baby cepat membesar and baju yg kakak aku bg tu pon pakai nye baru 2-3 kali..so dari aku beli banyak2 saiz kecik tu better aku recycle sementara dalam pantang kan..kikiki..

now bile dah makin berat nak bawak badan ni aku merasakan yg aku dah lancarkan plan baikkk punyee..ye lah aku dah start hunting barang baby since 5 bulan lagi..skang ni alhamdullilah almost complete..lagi pon skang ni kalau shopping aku mane nak jalan lelame..cepat mengah uolssss...mak dah berat atas bawah nih..hahaha...kalau ikutkan checklist cuma tinggal barang yg besar2 aje yg tak beli...then barang utk mummy masa pantang nanti..itu semua insyaallah akan diselesaikan by next month kata suami ku..hahaha..yo lah..


Perkembangan si anak dlm perut sangat lah memberansangkan..terlalu aktif...sampai penat mummy tahan...kekadang mintak papa pujuk suruh behave esp sebelum pegi ofis..yg peliknye mendengar kate..elok je behave kat ofis...gerak pon sopan je...bile balik rumah kemain lagi..haihhh dh nampak anak papa nih..hahaha..

Ohhhh panjang dah..later2 bile rajin aku karang lg ek...daaaa

1 comment:

  1. Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Byk koleksi shawl dan tudung2 menarik. Promosi dan GA jg sedang diadakn sempena pembukaan blog shop ini. Jangan lupa follow juga ye..

    Terima kasih =)
    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete