December 6, 2011

Wedding Review : Vendor

Haloooo korang…hihi…ade ke yg merindui Cik Puan Nat nih?? Wakakaka…verangan kan…nak citer pasal majlis gambar pulak tak de…OP belom kasik lagi…nak tunjuk gambar camera sendiri tak feel pulak..hahaha..tp boleh la tunjuk sikit2 kan…


hikhik..gedik's...yg ni buat sendiri ye..pegi kat PICNIC.com

Untuk permulaan ni meh sini aku bg tau vendor2 yg terlibat:

Nikah:
Makanan – sendiri rewang (ramai kate sedap..mane tak nye makanan kampung you all..siap ade gulai tempoyak..hihi..mcm biasa aku as a bride tak sempat merase..++)
Pakaian (Bride & Groom) – custom made by Suri Wedding Shah Alam
Veil – sekali dgn baju
Tudung – Ariani
Kasut – give away from ex-boss (nasib kaler masuk dgn baju)
Henna - Ned Henna
Hantaran (Bride) – Kasih Koo (jalan Gombak)
Hantaran (Groom) – Ribbon Craft (boleh search kat FB)
HB – Ribbon Craft
Make up – Shaliz Derina Nazrin
Photographer – Nur Azmie Fotofanartik

henna by Ned Henna

Sebelum Nikah~~all PINK

lepas nikah~~all BLACK..hiksss

Sanding:
Caterer – Mutiara service catering
Pelamin – Suri Wedding Shah Alam
Make up – Erina (suri wedding yg arrangekan)
Pakaian (Bride & Groom) – Suri Wedding Shah Alam
Kasut (Bride & Groom) – Sendirian berhad
Corsage - SSF
Kompang – Sri Gombak
Photographer – Nur Azmie Fotofanartik
Goodies – perusahaan Meru (Bahulu kemboja)

mase tengah make up..with mama Pza..

pelamin by Suri Weddings Shah Alam

ketibaan pengantin..mase ni hujan renyai2..senyum..cool=)

bersama officemate..korang ROCK!!!

bersama schoolmate yg sweet

model dekat arch..haha

bawah canopy..ape la yg aku tenung tu
close up~~bride & groom
Bertandang:
Caterer – Kinah Catering
Pelamin – Zalikha Ghazali
Make Up – Zalikha Ghazali
Pakaian (Bride & Groom) – Custom Made by Gaya Warisan
Kasut (Bride & Groom) – recycle kasut resepsi KL..hihi
HB – Ribbon craft (recycle nikah punye..hihi)
Photographer – Pondok Picture
Goodies – keluarga lelaki buat

pelamin by Zalikha Ghazali

hihi

as usual..budak kecik ni tak nak berenggang

ni teaser dari OP utk majlis bertandang..haha
Overall…aku tersenyum sepanjang majlis…walaupon hari ujan+.+…huhu..tp apekan daya itukan ketentuan Nya…mane boleh aku nak tahan hujan ye dak…tp aku kagum dgn family aku yg bertungkus lumus buat semua sepanjang majlis…walaupon ade yg aku tak set up tp aku puas la jugak bila family members bekerja keras dalam hujan tu..hihihi…

Nak tau ape yg aku tak sempat nak set up???terkilan la jugak kan..tp nak buat cam ne..jadi pengantin kene cool..kang gambar tak cantik..so pasrah & redha je la…mase tu aku tak sempat nak setup aku punye guess book corner..hahaha.. lagi yg penting BANNER tak dak..hahaha..ni yg aku pelik malam tu ade aku bawak ke dewan tp bile cari siang tu dah tak jumpe..wakakaka….tak pe la..bende dah lepas kan..pape pon aku suka bila pelamin aku CANTIK’s (bg aku dah cukup cantik)…tak sia-sia aku tunggu kak su pasang pelamin sampai pukul 1 am…hihihi…


pssttt..nat kate---->status isteri menjadikan aku makin dewasa...kalau rezeki cepat aku nak naik pangkat cepat..jadi MUMMY pulak..hihihi

5 comments:

  1. wahhh...bestnya..
    cantiklah pelamin kat KL tu..:))

    ReplyDelete
  2. Asfiza:hehehe...sy pon soookaaa

    Nora:congrats jugak kat Nora..

    ReplyDelete