April 26, 2011

Suratan atau Kebetulan??

Dah macam tajuk lagu pulak ye..hahaha..tinggal lagi 199 hari utk sampai ke majlis itu..progress hari ni ialah baru sebok mencari vendor utk buat as goodies..quotation pon dah dapat..harga pon ok..Cuma tunggu sample then kalo everything mcm yg diingin kan boleh la letak deposit..hihi..

Berbalik pada tajuk di atas..jeng..jeng..jeng..ape yg suratan??ape yg kebetulan??kita hanya merancang tuhan yg menentukan..insyaallah..=)

Bukan la suratan ape & bukan la jugak kebetulan yg disengajakan..cume aku rase ini memang kebetulan yg bukan dirancang..wah saje ni nak buat gimik..haha…saje nak share kat sini..mungkin jugak pernah berlaku kat korang yg sedang bace ni kan..hmm…mungkin cerita ni mcm direka tp sebetul nye aku memang tak pernah sangka pon..sehingga satu hari aku terfikir memang aku ni ade jodoh dgn no.1..ye SATU..mari bace kisah selanjutnye tentang aku & SATU…haha

Hmm..tak payah la ulang tayang balik kisah dah lame-lame tu kan...ye..aku masih ingat date yg penting..such as our anniversary (08.09.05),the proposal (01.10.10)…hehe..kenape aku kate suratan atau kebetulan??haaa..nak cite la ni…selepas je di propose oleh Mr.Tunang (cewah)..ingat kan nak bertunang dalam mase terdekat coz buat yg simple2 aje..konon kan..mcm la sempat..pas tu tetibe terkeluar dari mulut aku nak buat 01.01.11..then terus di agree oleh Mr.Tunang & ahli keluarga kedua belah pihak..memandangkan hari tersebut ialah public holiday…hihi..kemudian mase perbincangan pasal kawen (antara aku & dia aje) tarikh asal yg aku nak ialah 01.07.11..sbb time tu maybe tak crowded sangat ngan aktiviti org kawen kan..haha..lagi pon aku sebolehnye nak elak dari cuti sekolah..tp tarikh ni disagree pulak oleh Mr.Tunang..katenye family die jauh nun di Utara..kalau bukan cuti sekolah susah la..dah pikir-pikir balik betul jugak..aku tak boleh la nak selfish kan..then aku biar Mr.Tunang aje yg decide…tup..tup katenye 11.11.11…hah..terlopong mulut aku..ok memang tak sangka & tak pernah pikir..aku ingat die main-main..sekali betul2 die nak jugak date tu..aku tanye nape??die kate saje..so mase majlis pertunangan ade la jugak sebut pasal tarikh kami akan di satu kan..jadi confirm la dah tarikh tu…hihi..so dalam mase tu kami hanya ade 10 bulan 10 hari utk persiapan majlis..dan aku la yg hampir menjadi GORILLA BRIDEZELLA apabila majority vendor yg aku suke & like 100x FULLY BOOK for that day..tp tak pe..dgn kesabaran akhirnye settle jugak..=)..

Lagi perihal aku & SATU ni bila mana rumah yg bakal kami duduki nanti jugak ade kaitan dgn SATU..haha...rumah kami dalam agreement di tingkat 11..pintu 12…kebetulan kan..kesemuanya mesti ade SATU di depan atau belakang..hmm..mungkin ade yg rase ni mcm cerita dongeng..tak de maknenye kan..tp bg aku ni dah mcm something yg org kate "sentimental value" for us…tak tau nak describe as ape..but this is special for me..suratan atau kebetulan...^.^


pssttt..nat kate--->bakal suami aku jugak adalah SATU-satunya anak lelaki pak Rahim..tersenyum mcm kerang busuk jap..haha

2 comments:

  1. hehe..tq singgah..nice to meet you ms.Tatie..i follow you back=)

    ReplyDelete