we are married!!

Daisypath Anniversary tickers

L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Cik Bunga Kesayangan Mummy

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

June 5, 2012

OPERATION - part 1

**schedule netry**

haloooo..wah bersambung2 pulak ye..hihi..ok saat ini mungkin aku selamat dah buat operation..saje buat entri ni siap2..kali ni nak cerita pasal permulaan kisah OPERATION ni..sinambungan dari entri sebelum ni..

hmmm...diawal usia perkahwinan 3 bulan aku dah rasakan sesuatu yg tak kena..kitaran haid dah jd tunggang langgang..sakit perut yg sampai tak boleh tido..pening kepala mcm nak pecah..rase mual asik nak muntah..dalam hati kate pregnant kah??tp bile buat ujian tak la pulak tunjuk tanda pregnant..then aku ajak husben gi klinik wanita...bukan ape utk puas kan hati..kalau tak de pape alhamdullilah la...tp tu la..bila doktor buat checkup, ultrasound scan baru dapat kesan yg sebenarnye aku ade PCOS..memule mcm blur la jugak..ape kejadahnye tu...bile doktor dah terang kan sedihnya hati hanya Allah je yg tau..kejap2 tu jugak menangis bagai nak rak..nasib ade husben yg tenangkan, pujuk isteri die ni yg kuat melalak..time tu bile doktor terangkan ape pon semua dah tak masuk dalam otak..mcm2 aku pikir..tp tu la semua tu ketentuanNya..setiap ujian yg Allah beri ade hikmahnye..

sejak dari tu aku selalu jugak la termenung kalau tinggal sensorang kat rumah..termenung kat opis..termenung kalau org bertanyakan pasal ANAK..sedih..sayu bile mengenang nasib diri..rase down gile kot...then husben pulak memang tak nak tengok aku sedih..so die la yg banyak hiburkan aku ni..bawak gi jalan sane sini...at least aku lupe jugak ape yg jadi kat aku...

lepas tau berita tu setiap 2 minggu aku akan jumpe doktor utk buat rawatan susulan..aku gi kat KLINIK PAKAR WANITA MEDINA..Dr. Masita Mansor..doktor ni memang best la..lembut aje org nye...setiap kali rawatan setiap kali tu la doktor akan buat ultrasound (ovaries scanning)...buat ultrasound ni bukan mcm ibu mengandung tu..ni jenis masuk ikot bawah punye..adehhh..kekadang sakit kekadang ok jek..haha..hasilnye memang mengecewakan...doktor bg aku makan sejenis ubat utk membantu tumbesaran telur..tp pon hasilnya negative..yg positif ialah badan aku naik mendadak..hihihi..makan ubat hormon memang cepat lapar wehhh...doktor suruh aku diet..tp tu la..kejap naik kejap turun..tak de maintain pon..

setelah mcm2 ubat dah makan..hasilnye tetap negatif maka doktor bg aku plan B dgn cara OPERATION...aku mule la gelabah..maklum la aku ni takut sakit...tp husben kate utk kebaikan bersama maka kami proceed!!

today is the day...doakan segalanya berjalan lancar..doakan sy sihat seperti biasa..dan doakan juga sy akan dapat baby lepas ni... =)

pada anda yg masih memanti cahayamata aku sarankan buatla pemeriksaan awal..menurut doktor jarang ade pasangan yg baru kawen nak buat checkup...kalau kite sihat alhamdullilah..kalau sebaliknya baikla kite dapatkan rawatan yg betul...aku just share ape yg aku rase..but it's true..lepas kawen mcm2 kite kene tau luar & dalam...

oh dah panjang berjela entry ni..hahaha..so pada yg ade anak sila hargai mereka...pada yg boleh mengandung jgn la merancang sangat..nanti Allah tarik balik nikmat yg satu tu..hihihi...



11 comments:

  1. nat : bawak banyak2 bersabar ye, setiap yang jadi pasti ada hikmahnya...yang pasti tuhan tahu tahap kemampuan kita menghadap dugaan...aku doakan penyakit ko ni berlalu pergi.amin :)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah la Nat dapat kesan awal..ada Hikmah besar disebaliknya..n Rezeki lg besar tu..jgn sedey2 ye laling..kami sntiasa doakan ko.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 la jijah...aku ikut gerak hati nk jumpe doc..alhamdullilah..terima kasih jijah

      Delete
  3. Nat : Alhamdulillah semuanya ok.. xpe nat... ada rezeki Allah bagi.. ada jugak kwn aku dulu kne cys ni.. lepas dh buang boleh pegnant.. InsyaAllah yer nat.. ada nanti.. :))

    ReplyDelete
  4. sabarla nat..aku pon Allah uji ngan masalah kesihatan..ianya xkan baik dan akan kekal sampai aku mati..tp xpe..ko ikhtiar la selagi boleh..aku doakan ko cepat sembuh,k...insyaAllah anak tu Allah akan beri..cume cepat ato lambatje kan... ko sabo ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua org ade dugaan masing masing...selagi boleh ikhtiar kita ikhtiar..selagi boleh berubat kita jgn putus asa..insyaallah ;)

      Delete
  5. Ujian Allah buat hambaNya.. kite perlu redha, berusaha dan tawakal untuk selesaikannya.. Be strong dear... get well soon k...

    ReplyDelete
  6. salam dear...salam kenal...i nk tnya lebih details psl klinik medina boleh x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. anna alaui : salam kenal..boleh aje..nak tanye ape??boleh email kat nat_honey86@yahoo.com.my kalau tak nak komen kat sini..heehhe..tq

      Delete